nieuws over Kiewit

Archief

kkk_87_2021_05

Bijlagen:
BestandBeschrijvingBestandsgrootte
Bewaar het bestand kkk_87_2021_05_web.pdfkkk_87_2021_05_webKiewitenaren in de kijker: Mia Vansweevelt - Wesley Kuypers - Lianne - Enkele feiten in de kijker: McDonalds - De Leidingstraat - Tenkie - Filo-toontje???9029 kB

kkk 87 2021 05 webber Pagina 01Kriskras Kiewit nr 87 van mei 2021 staat nu online

VOORWOORD


Beste inwoner van Kiewit,
Terwijl ik dit voorwoord schrijf regent het, de jonge blaadjes aan de bomen en struiken trotseren de hevige windvlagen en de buitentemperatuur is 10°. We zijn begin mei....
Toch schijnt de zon, figuurlijk. De terrasjes gaan weer open, de ‘cijfers’ evolueren gunstig, het aantal vaccinaties gaan echt wel de hoogte in en we kunnen stilletjesaan hopen op een meer ‘normale’ zomer. En ja, de nieuwe Kriskras Kiewit ligt weer voor jullie.
Boordevol nieuws over en van Kiewit.
Wat meteen opvalt: een aantal artikels over omstreden aankondigingen die indirect en soms ook heel direct de Kiewitse gemeenschap treffen. We hebben het natuurlijk in de eerste plaats over een 45 meter brede pijplijn (leidingstraat) die o.a. dwars door Kiewit zou lopen. Een uitgebreid artikel hierover.
Verder de McDonalds waarbij een negatief advies door de stad Hasselt teruggefloten is door de Provincie. Bezwaarschriften zijn hiervoor ingediend.
En er zijn de uitbreidingsplannen van tennisclub Tenkie die buren verontrusten.


Maar er is nog veel meer. Ooit gehoord van een “hangdrum” of een “handpan”? In een interview met Wesley’s Kuypers krijg je hier alles over te weten.
Een mooi interview met een mooi mens: Dominee Lianne die een hart heeft voor vluchtelingen. En zeer interessant, een interview over Mia Vansweevelt. Zij baatte het oudste kledingwinkeltje van Kiewit uit.
Bovendien zijn er nog de aankondigingen, gedichten, teksten, cartoons, mooie foto’s en de vaste rubriek van Filotoontje.


Veel leesplezier.
Philip Scheepers

Categorie: