nieuws over Kiewit

Archief

kkk_71_2017_05

Bijlagen:
BestandBeschrijvingBestandsgrootte
Bewaar het bestand kkk_71_2017_05.pdfkkk_71_2017_05kkk_71_2017_05???15854 kB

De nieuwe Kriskras Kiewit van mei 2017 staat online.

Deze keer een Kriskras Kiewit van 36 bladzijden: er staat veel te gebeuren in mei en juni en we brengen jullie ook heel wat informatie allerhande.

De Pukkelpop organisatie heeft, zoals elke jaar, de verplichte Milieuvergunning Klasse 1 aangevraagd voor hun evenement. Het verschil met de voorgaande jaren is dat de vergunning vanaf 1 juni 2017 permanent is en dat het om een Omgevingsvergunning gaat. We zijn van mening dat alle Kiewitenaren recht hebben op uitleg over de inhoud van deze vergunning en gingen met onze vragen naar de Pukkelpop organisatie. We maakten van deze gelegenheid gebruik om ook op nog wat andere vragen een antwoord te krijgen.

In de vorige Kriskras lanceerden we een oproep voor nieuwe medewerkers voor Kriskras Kiewit. En we hebben geluk: Ann Cardinaels uit de Vijversstraat meldde zich als kandidaat en heeft aan dit nummer al haar steentje bijgedragen. Als er nog liefhebbers zijn dan horen we het graag!

Tim Bostoen is een getalenteerde veertienjarige uit de Zonhovenstraat in Kiewit Hei die deelneemt deel aan The Voice Kids. Wij gingen met hem praten.

We brengen het verhaal van 56 jaar krantenwinkel Van den Born. Alex Bogaerts vertelt over grootouders en ouders, die het huis bouwden en er woonden tot de familie Van den Born het huis kochten.

Het jeugdtheatergezelschap Kaboekie uit Zonhoven wil Kiewitenaren aansporen om naar hun optredens te komen kijken. Onder hun leden zijn er heel wat Kiewitse jongeren.

Nele Ghysen heeft in haar tweede jaar marketing met drie medestudenten een project opgezet omtrent Fairtrade producten. Met hun evenement willen ze jullie een andere kijk geven op de producten. Zij nodigt jullie daarom uit om op woensdag 10 mei te komen kijken.

Ook op woensdag 10 mei kan je lekker gaan eten in Resto De Beverzak, een initiatief van de vzw Heiwind. Zij willen mensen samenbrengen en ze laten genieten van een etentje met nadien een film. Je kan nog snel inschrijven.

Zoals elk jaar zijn er in mei en juni de schoolfeesten van De Kievit en De Beverzak, vindt Amuse plaats op Domein Kiewit en kan je deelnemen aan Levensloop, de organisatie die helemaal draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker.

Veel leesgenot!
Chris Goyens

 

Categorie: