nieuws over Kiewit

Archief

kkk_78_2019_02

Bijlagen:
BestandBeschrijvingBestandsgrootte
Bewaar het bestand kkk_78_2019_02.pdfkkk_78_2019_02Kiewit Evenementen Team 19 jaar actief geweest KBG en OKRA 50 jaar deel 2 Bart Huysman goudsmid en uurwerkmaker Tevona – Covida Wereldzoekers Inge Tholen en Manu Liefsoens Waterleliestraat: mooiste kerststraat 2018???34832 kB

kkk_78_2019_02Kriskras Kiewit nr 78 van februari 2019 staat nu online!

Het Kiewit Evenementen Team is er mee opgehouden. Deze groep Kiewitenaren heeft gedurende 19 jaar allerhande evenementen georganiseerd voor de mensen van Kiewit; kerstmarkt, nieuwjaarsreceptie, Kiewitfeesten, bierproefavond, kerstboomverbranding, tal van optredens in De Binder en nog zoveel meer. Wij maakten voor jullie een overzicht met veel foto’s van die 19 jaar. Dankjewel mensen van Ket: Guido Albergs, Noël Bergen, Rita Swers, Pascal Roex, Johny Bijnens, Frieda Ursic, Koen Ooms en de wederhelften, die vaak meehielpen.

Ondertussen heeft zowat elke straat haar eigen comité, een groep inwoners die voor de mensen van de straat een samenkomst organiseert met nieuwjaar of in de zomer voor een barbecue, om elkaar zo te leren kennen. Dat is de reden waarom de evenementen voor de ganse Kiewitse gemeenschap nog weinig volk trokken.

Vanaf vandaag kunnen de verenigingen en daar horen ook de straat comité ’s bij, het enige Kiewitse café De Binder, een avond openhouden. Het comité Berkenveld beet de spits af: lees hun verhaal.

We gingen ook eens praten met Kiewitse goudsmid en uurwerkmaker Bart Huysman, een beroep met een ambachtelijke toets, een beroep dat steeds minder mensen uitoefenen.

Op de uiterste grens van Kiewit is men de laatste hand aan ’t leggen aan de verbouwing van De Borggraaf. We wilden eens weten waarvoor dit gebouw dient, wie er woont en werkt en op bezoek komt en wat er allemaal georganiseerd wordt…

Naast allerlei aankondigingen van activiteiten mogen we ook getuige zijn van de 70ste huwelijksverjaardag van Fons en Octavie Steegmans-Swerts.

Geniet van deze toch wel respectabele Kriskras.

Je voelt dat Kiewit leeft!

Chris Goyens

 

 

 

 

Extra info Wereldzoekers Inge & Manu

 

Categorie: